דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מרק מנגולד וקינואה 

מאת    [ 25/02/2008 ]

מילים במאמר: 279   [ נצפה 11066 פעמים ]

קבלו את המלכה: הוד מעלתה 'קינואה'

לפני ארבע חמש שנים הוד מעלתה עדיין לא ישבה על כס המלוכה של משפחת הדגנים. באותה העת, המחיר לקילו חצה מעלה את קו 24 שלא לדבר על התוצרת האורגנית, זו הייתה בבחינת אוצר לעשירים בלבד (או למשוגעים לדבר). אבל מה לעשות, כבודה טיפוס איכותי, באופן עקבי והחלטי כבשה כל חלקה פנויה בתפריטים השונים. תחילה, ידעה בחינניותה לשבות את שוחרי הבריאות ברשתה, ולאחר מכן בצניעות, כבשה גם את דמיונם ויצירתיותם של מיטב השפים. ולא בכדי. לגברת קינואה יכולת מופלאה לספוג טעמים שונים, קלה בבישול, משחררת ארומה אגוזית שמעשירה גם רטבים ומרקים, נוחה לעבודה ומאפשרת עיצוב צלחות לתפארת. בקיצור, מה עוד לא נאמר על הגברת. את הערכים התזונתיים אשאיר לכם לחפש בשדות זרים וכאן אחלוק כמה מתכונים שאצלנו בצלחת פשוט מנצחים.

מרק מנגולד וקינואה



חומרים
חבילת עלי מנגולד (בסופרים לפעמים רשום עלי פזיל. בכל מקרה הכוונה היא לעלים הגדולים בעלי הגבעולים הירוקים. בהיעדרם... נו טוב, אפשר להשתמש גם בעלי התרד הקטנים)
חצי כוס קינואה יבשה
1 כף שמן
2 בצלים בנוניים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף מרכיבים טבעיים בלבד
מלח
פלפל שחור גרוס
מים


אופן ההכנה
1. חותכים את הבצל לקוביות גדולות (הגודל והצורה לא משנים כי במילא טוחנים) ומטגנים קלות בסיר כבד.
2. שוטפים את עלי המנגולד, חותכים לחתיכות גדולות (את הגבעולים הלבנים קוצצים דק) ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים מים (משהו כמו ליטר אולי קצת יותר) ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הקינואה, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק, מערבבים, ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהקינואה פתוחה ורכה מאוד.
5. מעבירים את המוצקים במעבד מזון ומוסיפים נוזלים כדי להביא את המרק למרקם אחיד.
6. מחזירים לסיר, מערבבים עם הנוזלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ו...לצלחת.

הולך מעולה עם קרוטונים של לחם מלא. יאממי.
עוד לפני שהתפוצצה הבועה של ההיטק לפני כמה שנים פתחתי קייטרינג. בחיוך גדול סיפרתי לעולם שהייעוץ העסקי מיועד למנהל הבנק ואילו הבישול מיועד לנשמה. היום כבר אין קייטרינג אבל האהבה לבישול נותרה והיא באה לידי ביטוי בארוחות הגורמה שאנחנו מעניקים כחלק מחבילות פינוק המשלבות עיסויים וארוחות גורמה בבית הלקוח או בצימרים. כך או אחרת נותרתי בנפשי יזמת, מאמנת אישית ויועצת עסקית. אתם מוזמנים לבקר אותנו ולהכיר, אולי עוד ניפגש
ייעוץ עסקי
אימון אישי
חבילות פינוק
>



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב